Betonikaivojen saneeraus

De 400 Korjauskaivot

Flexiputkella ja pätkäputkella saneerattaessa uusitaan yleensä myös saneerausalueen välille jäävät kaivot. Vanhan betonikaivon sisään rakennetaan uusi muovinen korjauskaivo tehdasvalmisteisista osista. Vanhan kaivon kartiota ei tarvitse normaalitilanteessa poistaa. Korjauskaivo voidaan valmistaa myös teleskoopillisena esim. de 400/315 kaivona. Korjauskaivo varmistaa viemärijärjestelmän tiiveyden myös viemärikaivon osalla.

Korjauskaivon etuja:
– Edullinen ratkaisu
– Kaivon HDPE -materiaali parantaa kaivon virtausominaisuuksia
– Kaivojen pohjaosa liitetään tiiviisti sujutusputkiin
PE-erikoisosilla, millä varmistetaan koko linjan tiiveys

DE 400 korjauskaivo
Kaivon ruiskubetonointi ja kaivonpohjan muotoilu

Kaivojen ruiskubetonointi

Menetelmässä huonokuntoisen kaivon sisäpinta ruiskubetonoidaan yhdellä tai useammalla kerroksella siten, että kerrosten yhteisvahvuus on n. 50 mm. Tarvittaessa voidaan asentaa teräsvahvistus galvanoidusta teräsverkosta. Menetelmä soveltuu viemärikaivojen ja pumppaamoiden saneeraukseen, koosta riippumatta. Muotoputkella ja sukittamalla saneerattujen viemärilinjojen kaivot saneerataan ruiskubetonoimalla tai UV-sukkakaivoiksi.

Kaivon betonoinnin etuja:
– Kaivon sisähalkaisija pienenee vain vähän
– Ei kokorajoitteita

UV-sukkakaivojen asennus

UV-valolla kovetettava lasikuitusukkakaivo soveltuu erityisen hyvin kohteisiin joissa vaaditaan hyvää korroosion ja kemikaalien kestoa esim. painelinjojen purkukaivot. UV-sukkakaivo soveltuu halkaisijaltaan 800-1500 mm kaivojen saneeraukseen. UV-sukkakaivo asennetaan kiinni vanhan kaivon seinämiin. Kaivon pohja betonoidaan tai laminoidaan lasikuitusukalla.

UV-sukkakaivon etuja:
– Erittäin hyvä suoja korroosiota ja kemikaaleja vastaan
– Kaivon rakenteellinen saneeraus
– Halkaisija pienenee vain materiaalin vahvuuden verran

UV-sukkakaivo